ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ STATUS ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ : ‘ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ’

 

Κωδικός : ‘ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ’

 

 

Kων/νου  Ε. Στρωματιά, σχεδιαστή συστημάτων, εφευρέτη - ερευνητή.

 

Ένα άσχημο αλλά όχι απίθανο σενάριο

 

Κάπου στο εγγύς μέλλον .   Η γενική πολιτικοστρατιωτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Αιγαίο έχει γίνει εξαιρετικά κρίσιμη.  Στο ειδικό κέντρο επιχειρήσεων έχει σημάνει συναγερμός και ξυπνούν μνήμες των Ιμίων. Ομάδα ελικοπτέρων που διενεργούσε εναέρια περιπολία στην περιοχή του υδατοφράκτη  στην περιοχή ‘Θησαυρού’ Δράμας χάθηκε από τα ραντάρ. Κάθε ασύρματη ή ενσύρματη  επικοινωνία με την ευρύτερη περιοχή Δράμας – Σερρών έχει διακοπεί… Μετά από αρκετή ώρα μέσω δορυφορικού τηλεφώνου πληροφορούνται ότι δεν λειτουργεί καμία ηλεκτρική συσκευή στις παραπάνω περιοχές και τα δύο ελικόπτερα θεάθηκαν από ιδιώτες να πέφτουν φλεγόμενα στις νότιες παρειές του  Φαλακρού όρους.  Tα πρώτα συμπτώματα πλήγματος από βόμβα παραγωγής ισχυρού ηλεκτρομαγνητικού παλμού ΕΜΡ (ΕlectroΜagnetic Pulse) είναι ορατά (εικόνα 1). Η περιοχή έχει νεκρώσει από πλευράς ηλεκτρικής ενέργειας και ο πληθυσμός συμπεριφέρεται αμήχανα. Ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να αντιδράσει μη έχοντας τα μέσα να ενημερώσει μαζικά τον πληγέντα πληθυσμό.

Ταυτόχρονα αναφέρονται ισχυρές συγκεντρώσεις στρατευμάτων στα έναντι του Αιγαίου παράλια. Ασυνήθιστη κίνηση παρουσιάζουν όλοι οι έναντι λιμένες. Μαζικές παραβιάσεις στο FIR του Αιγαίου στις οποίες μετέχουν ασυνήθιστα πολλά αεροσκάφη αναγνωρίσεως.  Στην ανατολική Θράκη παρόμοιες κινήσεις έχουν κινητοποιήσει τις επίγειες δυνάμεις που από το πρωί είναι επί ποδός πολέμου. Η γενική εκτίμηση είναι ότι προετοιμάζεται εισβολή…  Δίδεται εντολή να στρωθούν νάρκες σε όλο το μήκος των συνόρων και των νησιών. 

 Η κάλυψη των περιοχών πίσω από τα οχυρωματικά έργα στις ακτές και το εσωτερικό του νησιού που πλήττεται όπως και των περιοχών συγκέντρωσης εφοδίων και των οδικών αρτηριών που εξυπηρετούν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε ικανοποιητικό βαθμό λόγω του τουρισμού κυρίως αλλά και λόγω ανυπαρξίας κατάλληλων οπλικών συστημάτων (νάρκες κατά χαμηλά ιπτάμενων στόχων, σύγχρονα παθητικά συστήματα επιτήρησης κλπ). 

Εχθρικά αυτοκατευθυνόμενα βλήματα αέρος - αέρος τύπου POPAY εκτοξευόμενα από εχθρικά αεροσκάφη πλήττουν τους στόχους τους.  Ότι εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (RADAR, σταθμοί επικοινωνιών, επικοινωνίες αεράμυνας, κλπ ) καταστρέφεται πάραυτα …  Το νησί δέχεται την επίθεση και νεκρώνει επικοινωνιακά .. 

Παράλληλα στρώνονται εσπευσμένα νάρκες στις ακτές του νησιού και στη θάλασσα κοντά στις ακτές.   Το  πρόβλημα άμεσης και ταχείας ανάπτυξης σύγχρονων ηλεκτρονικά λειτουργούντων ‘έξυπνων’ ναρκών σε ακτές λόγω ύπαρξης τουρισμού δεν έχει επιλυθεί. Ο χρόνος δεν επαρκεί για την σωστή αντιμετώπιση στη δημιουργία ενός πρώτου πύρινου θώρακα στις ακτές…

Σε λίγο ένα συνεχές σφυροκόπημα βλημάτων πυροβολικού θα αρχίσει από τις απέναντι εχθρικές ακτές. Η εγγύτητα του νησιού στις εχθρικές ακτές το καθιστά εύκολη λεία.  Μετά από δύο μέρες συνεχές σφυροκόπημα από το μέσης ακτίνας δράσης εχθρικό πυροβολικό οι ακτές μοιάζουν σκαμμένες παντού…  Το σύνολο των ναρκών που είχαν προλάβει να διαστρώσουν οι αμυνόμενοι έχει πλέον αριστευθεί.  Οι ειδικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς του εχθρού έχουν πλήξει στόχους σε όλο το νησί.   Οι αμυνόμενοι έχουν  περιέλθει σε δεινή θέση με το ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό του νησιού από τις εχθρικές δυνάμεις (εικόνα 2).

 

Η Ανατροπή

Οι αμυνόμενοι δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη… Θα παίξουν ένα τελευταίο χαρτί,  πολύ διαφορετικό, πολύ ισχυρό, πολύ άγνωστο.  Σε ειδικά σημεία (εικόνα 3) συγκεκριμένων λόφων και βουνών (εικόνα 4) τοποθετούνται ειδικοί μη επανδρωμένοι, φορείς  (εικόνα 5) που φέρουν

στο εσωτερικό τους ειδική συσκευή (εικόνα 6) παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος (4)

 

, ικανή να παράγει ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς μεγάλης ισχύος και ηλεκτρικών φορτίων αιχμής δεκάδων εκατομμυρίων Αμπέρ (Ampere) υψηλής συχνότητας στο φάσμα των μικροκυμάτων με κυματισμούς της τάξης των δεκάδων χιλιάδων μικροδευτερολέπτων, που δημιουργεί ηλεκτρομαγνητικό κύμα εντάσεως άνω των 90.000 Volt/m, που σε χρόνο 18 - 20 περίπου δισεκατομμυριοστών του δευτερολέπτου αχρηστεύει ηλεκτρικά δίκτυα, τρισδιάστατους ανιχνευτές (RADAR), ηλεκτρονικά όργανα και κυκλώματα που χρησιμοποιούν ημιαγωγούς γερμανίου, πυριτίου και άλλων γνωστών προσμίξεων, υπολογιστικά συστήματα για επικοινωνίες, συστήματα πλοήγησης, στοχοποίησης, αναγνώρισης, επιτήρησης επανδρωμένων και μη αεροσκαφών και γενικά ότι λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, προκαλώντας τήξη στο χαλκό των καλωδιώσεων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών δικτύων και συσκευών, καταστρέφοντας τα ηλεκτρονικά κυκλώματα λόγω  της απορρόφησης ενέργειας που εκλύεται από την έκρηξη.

 

 Οι σύγχρονες αυτές ‘ευφυείς ηλεκτρονικές επίγειες συσκευές  κατά ιπτάμενων μέσων’ παρέχουν σφαιρική ακτίνα δράσης δεκάδων χιλιομέτρων δημιουργώντας στην πράξη αδιαπέραστο πολλαπλό τείχος στον Ελληνικό εναέριο χώρο. Μία νέα επαναστατική και αποτελεσματική ιδέα για την αεράμυνα υλοποιείται απλά, οικονομικά, πανεύκολα.

 

 

εικόνα 3

 

    Αφού αποκρούσθηκε το πρώτο κύμα, η επίθεση από τον αέρα και η μεταφορά  προσωπικού του εχθρού με ελικόπτερα, δόθηκε εντολή  να πληγούν στόχοι στην καρδιά του εχθρού σαν ανταποδοτική δράση.  Αντίστοιχοι ειδικής κατασκευής μη επανδρωμένοι φορείς

, που απορρίπτονται από αεροσκάφη ή ελικόπτερα (εικόνα 7) από τον αέρα με αλεξίπτωτο και φέρουν στο εσωτερικό τους ίδια συσκευή παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος (4) , προετοιμάζονται για να απορριφθούν στην ενδοχώρα ου επίδοξου εισβολέα. Το όπλο αυτό μπορεί να αχρηστεύσει σε διάμετρο κύκλου μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων από το σημείο στο οποίο θα εκραγεί, εκτός από τα παραπάνω αναφερθέντα, την υπάρχουσα ηλεκτρική και τηλεπικοινωνιακή υποδομή και δίκτυα υπολογιστών, οπλικά συστήματα, ηλεκτρικά κυκλώματα αυτοκινήτων, πλωτών και υποβρύχιων μέσων, κέντρα διοικήσεως και ελέγχου, ακόμη και τα ηλεκτρικά σκεύη πάσης

μορφής – ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, τηλεοράσεις κλπ- και γενικά ότι λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα.  Η προσωρινή – έστω – επιστροφή στη λίθινη εποχή δεν θα είναι μακριά για αυτόν που θα υποστεί τις ενέργειες ενός τέτοιου όπλου.  Το όπλο αχρηστεύει ακαριαία αεροσκάφη (154), άρματα μάχης (155) και γενικά οποιοδήποτε οπλικό σύστημα χρησιμοποιεί σύστημα ή υποσύστημα το οποίο απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσει. 

Το πεδίο που παράγεται μπορεί να γίνει αρκετά ισχυρό, ώστε να δημιουργήσει αιφνίδιες διαφορές τάσης χιλιάδων Volt σε καλώδια ή στις διαδρομές που είναι τυπωμένες στις ηλεκτρονικές πλακέτες, με αποτέλεσμα την πρόκληση μη επιδιορθώσιμων φθορών σε  πληθώρα ηλεκτρονικών συσκευών και γενικά να καταστρέψει την ηλεκτρονική υποδομή του εχθρού. 

Ο υψηλής συχνότητας παλμός στο φάσμα των μικροκυμάτων που παράγει το σύστημα είναι όμοιος με κεραυνό. Σε συνδυασμό με το φαινόμενο της "ετεροχρονισμένης συνέπειας του ηλεκτρομαγνητικού παλμού", που αφορά την καθυστερημένη κατά 15 λεπτά μετά την πυροδότηση του συστήματος δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος  (ο χρόνος απαιτείται για να ατονήσουν τα μαγνητικά πεδία) μεταφορά των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που έχουν δημιουργηθεί μέσω της ηλεκτρικής και τηλεπικοινωνιακής υποδομής σε τυχόν υπάρχον δίκτυο στην περίπτωση προσβολής πόλεων ή εκτεταμένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων καθιστά το όπλο πολύ εύστοχο για τον απλό λόγο ότι αυτό δεν χρειάζεται να κατευθυνθεί απ' ευθείας στο στόχο, αλλά αρκεί να πλήξει στόχους όπως κέντρα επικοινωνιών, σταθμούς διοικήσεως, εργοστάσια διανομής ηλεκτρικής ενέργειας για να παραλύσουν ολόκληρα συστήματα πόλεων και εγκαταστάσεων διακόπτοντας τη ροή του ηλεκτρικού ρεύματος,  τις τηλεφωνικές συνδέσεις και καταστρέφοντας τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα ενεργά στοιχεία και τους φορείς των δικτύων τους. 

εικόνα 4

 Σαν αποτέλεσμα του ισχυρού αυτού ηλεκτρομαγνητικού παλμού θα αυξηθεί απότομα η φωτεινότητα των τηλεοράσεων και των οθονών των ηλεκτρονικών υπολογιστών, θα αναφλεγούν λόγω υπερφόρτωσης όλα τα ηλεκτρικά και τηλεφωνικά καλώδια, οι ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται σε ανθρώπινα χέρια και τα κινητά τηλέφωνα θα υπερθερμανθούν προκαλώντας ακόμα και εγκαύματα οι μπαταρίες συσκευών θα υπερφορτιστούν με τελικό αποτέλεσμα την απενεργοποίηση όλων των μηχανών και τον παροπλισμό οχημάτων, αρμάτων μάχης, ελικοπτέρων, αεροσκαφών, πλοίων επιφανείας, υποβρυχίων, αντιαεροπορικών συστημάτων, πυραύλων αέρος και θαλάσσης κλπ. Υπόψη ότι δεν προκαλούνται επιπτώσεις σε ανθρώπους.  Είναι γνωστό άλλωστε ότι από πυρηνικές εκρήξεις βομβών υδρογόνου δημιουργούνται ακτίνες ‘γ’ οι οποίες αντιδρούν με το οξυγόνο και υδρογόνο της ατμόσφαιρας, απελευθερώνοντας  "παλιρροϊκό κύμα" ηλεκτρονίων που διασκορπίζονται σε απόσταση χιλιάδων μιλίων. Η παραγωγή ηλεκτρομαγνητικού παλμού από το σύστημα παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος είναι στιγμιαία, απαιτούσα μικρό κόστος ανάπτυξης, μικρά ποσά ενέργειας και κοινά υλικά που είναι εύκολο να εξευρεθούν.

Στον αντίποδα ειδικές συσκευές και μέθοδοι έχουν θεσπισθεί και υλοποιηθεί για να    θωρακισθεί ο Ελλαδικός χώρος απέναντι στον ηλεκτρομαγνητικό παλμό που τυχόν θα δημιουργήσουν μη φίλιες δυνάμει. Με την εφαρμογή τους η ασφάλεια τόσο των ηλεκτρονικών συσκευών όσο και η προσβολή των συστημάτων πληροφορικής και ιδιαίτερα αυτών που θεωρούνται επιχειρησιακά ‘’κρίσιμα’’ για τις ένοπλες δυνάμεις (Συστήματα Διοικήσεως και Ελέγχου, ή αντίστοιχα πολυαισθητηριακά συστήματα πραγματικού χρόνου με δυνατότητες στοχοποίησης και ελέγχου πυρών) και κάθε άλλο κρίσιμο οπλικό ή άλλο σύστημα που διαθέτει ηλεκτρονική τεχνολογία, έχει θωρακισθεί ικανοποιητικά.   Καθίσταται σιγά - σιγά σαφές γιατί επελέγη ο τίτλος ‘χρυσόμαλλο δέρας’ για να περιγράψει αυτό το φοβερό όπλο.  Για κάποιους άλλους που έχουν ανα-γνώσει τα ‘Ορφικά’ του αείμνηστου Έλληνα  Πασσά , ίσως το άρθρο αυτό υποδείξει κάτι.    

εικόνα 5

 

Ο νέος ‘Αβέρωφ’

 Από την κεντρική διοίκηση δόθηκε το πράσινο φως για ανάπτυξη μη επανδρωμένων - αυτοκατευθυνόμενων και μη - επί στόχων, πολυμορφικών φορέων (εικόνα 8) στη θάλασσα, που μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών, υπερσύγχρονες τορπίλες (εικόνα 9) και σύστημα δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος (ΕΜΡ), τα οποία χρησιμοποιώντας προηγμένη μικροηλεκτρονική τεχνολογία ανιχνεύουν, και ταυτοποιούν προκαθορισμένους στόχους κινούμενα από μόνα τους ή με απόμακρη πλοήγηση προς αυτούς, ενεργοποιώντας αυτόματα το εκρηκτικό, τις τορπίλες ή το σύστημα δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος όταν υπάρξουν κατάλληλες προκαθορισμένες συνθήκες.  Ειδικά σκάφη μεταφοράς (εικόνα 10)  τα μεταφέρουν σε χώρους δημιουργίας ευφυών ηλεκτρονικών ναρκοπεδίων στη θάλασσα και κάτω από αυτή.   Ανάλογα συστήματα μεταφοράς και υποστήριξής τους (εικόνα 10) μεταφέρουν κάποια από τα αυτοκινούμενα στις εισόδους των εχθρικών λιμανιών σχηματίζοντας έξυπνα ηλεκτρονικά αυτοκινούμενα ναρκοπέδια πολλών χιλιομέτρων και φράζοντας την είσοδό τους αποτελεσματικά.  Με τις κάμερες που διαθέτει ο φορέας (εικόνα 12) εντοπίζει (σχήμα 47) το εχθρικό σκάφος επιφανείας. Ο φορέας βυθίζεται (σχήμα 48) κάτω από το νερό και κινείται προς το πλοίο με τη χρήση παθητικών υδροφώνων (σχήμα 49). Έρχεται σε επαφή με το πλοίο και ενεργοποιεί (τελευταίο σχήμα) την εκρηκτική ύλη ή το ΕΜΡ όπλο που μεταφέρει. 

εικόνα 6

 

Σε όλο το Αιγαίο  έχουν μεταφερθεί και δρουν διάσπαρτοι μη επανδρωμένοι, αόρατοι, κυνηγοί υποβρυχίων και πλοίων επιφανείας. Αυτοί οι ειδικοίαυτοκατευθυνόμενοι επί στόχου φορείς (εικόνα 9) για χρήση στη   θάλασσα ή κάτω από αυτή, μεταφέρουν δύο τορπίλες, έχουν δυνατότητα υποβρύχιας πλεύσης. Τους ονομάσαμε ‘αυτόματα μεταφοράς τορπιλών ’και αποτελούν ένα παλιό όνειρο , ένα διακαεί πόθο  για τους αξιωματικούς του ναυτικού με την κωδική ονομασία ‘τορπίλη εν ύπνω’ ή ‘κοιμώμενη τορπίλη’. Διαθέτουν συστήματα αυτόματης αλλά και απόμακρα κατευθυνόμενης πρόωσης και πλοήγησης,  μεγάλη ικανότητα κατάδυσης και ανάδυσης στο ύδωρ, ισχυρά επικοινωνιακά συστήματα, μεγάλη αυτονομία κίνησης και γενικά μεγάλη ικανότητα επιβίωσης επί και κάτω από τη θάλασσα. Οι τορπίλες ενεργοποιούνται ηλεκτρονικά με ειδική εντολή από το κεντρικό υπολογιστικό σύστημα του αυτομάτου και μπορούν να προσβάλουν με ευκολία πλοία επιφανείας αλλά και υποβρύχια σε μεγάλες αποστάσεις. Μία άλλη διάσταση της επιχειρησιακής δράσης των αυτομάτων αυτών μη επανδρωμένων φορέων αφορά στην εν γένει απαγόρευση εχθρικών αποβάσεων και αεραποβάσεων επιχειρούμενη από κάθε γνωστό μέσο και την εξασφάλιση τόσο ακτών αποβάσεων, βραχονησίδων και μικρονησίδων όσο και περιοχών μετόπισθεν οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί ως ζώνες ρίψεως αλεξιπτωτιστών ή ζώνες προσγειώσεως ελικοπτέρων και γενικά εχόντων ανάγκη επιτήρησης και εξασφάλισης περιοχών. Επιλύουν αποτελεσματικά το πρόβλημα της ταχείας ναρκοθέτησης ακτών, του θαλάσσιου χώρου προ των ακτών αλλά και των περιοχών στις οποίες αναμένονται αεραποβάσεις και ρίψεις αλεξιπτωτιστών.

Είναι ιδανικά για χρήση στην παράκτια άμυνα των Ελληνικών νησιών, πολλά εκ των  οποίων παρουσιάζουν μεγάλες ακτές κατάλληλες για απόβαση μήκους πολλών χιλιομέτρων και οι οποίες δεν είναι δυνατόν να στρωθούν με νάρκες από τον καιρό της ειρήνης λόγω του τουρισμού, παρέχοντας τη δυνατότητα ταχείας διάστρωσης των συστημάτων αυτών που λειτουργούν σαν ηλεκτρονικές σύγχρονες νάρκες επί των ακτών αλλά και πόντισής τους προ των ακτών όπου θα λειτουργήσουν και σαν αυτόνομα ή κατευθυνόμενοι από απόσταση καταστροφείς πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων. Παράλληλα η χρήση επίγειων αυτομάτων θα είναι ισχυρότατος αποτρεπτικός παράγοντας και θα εξασφαλίσει αποτελεσματικά τις ζώνες ρίψεως αλεξιπτωτιστών και ζωνών προσγειώσεως ιπτάμενων μέσων από εχθρικές ενέργειες. Τεράστια είναι και η δυνατότητα, που μετατρέπεται σε τακτικό πλεονέκτημα για τον τακτικό διοικητή άμυνας, απαγόρευσης διέλευσης αεροσκαφών και ελικοπτέρων σε μεγάλες ακτίνες που φθάνουν τα 50 χιλιόμετρα στην περίπτωση χρήσης συστήματος  δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος.

 

 

 

 

εικόνα 7

 Αν προσθέσει κανείς τις μεγάλες δυνατότητες ταχείας ναρκοθέτησης ευρύτατων θαλάσσιων περιοχών, την επιχειρησιακή δυνατότητα αποκλεισμού λιμένων που πρακτικά σημαίνει τεράστια επιχείρηση εκκαθάρισης από τον επιτιθέμενο που θα του κοστίσει σε χρόνο και μέσα, σε συνδυασμό με τα υποθαλάσσια ναρκοπέδια κάτω από τη θάλασσα και τους καταστροφείς πλοίων επιφανείας με τα αυτόματα μεταφοράς τορπιλών, η ορθολογιστική χρήση τους φαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει γρήγορα την δυσχερή κατάσταση κάθε απειλούμενου αμυνόμενου, ειδικά εάν αυτός είναι απειλούμενη νήσος που έχει αποκλεισθεί από αέρα και θάλασσα και να φέρει τον αντίπαλο επιτιθέμενο σε πολύ δυσχερή θέση.   Με τη χρήση των αυτομάτων αυτών είναι δυνατή η δημιουργία ισχυρών πλωτών ναρκοπεδίων, χώρων καταστροφής πλωτών μέσων και υποβρύχιων αλλά και χώρων καταστροφής επίγειων και ιπτάμενων μέσων. Εισάγεται και μπορεί να υλοποιηθεί  με τη χρήση των συστημάτων που περιγράφονται στην παρούσα εργασία, η ιδέα της ‘κοιμώμενης νάρκης’, της ‘εν ύπνω τορπίλης’, τουεν υπνώσει ναρκοπεδίου’, της ‘νάρκης σε λήθη’ της ‘ομάδας αυτοκινούμενων ναρκών’, της ‘ομάδας αυτενεργούντων ναρκών’, των ‘καταστροφέων σκαφών επιφανείας’, των ‘καταστροφέων υποβρυχίων’, των ‘καταστροφέων ηλεκτρονικών συστημάτων σε αέρα, ξηρά και θάλασσα’, του ‘ηλεκτρονικού αποκλεισμού ευρέων περιοχών’, του ‘ηλεκτρονικού αποκλεισμού λιμένων’, του ‘ηλεκτρονικού αποκλεισμού στρατιωτικών εγκαταστάσεων’, του ‘ηλεκτρονικού αποκλεισμού οπλικών συστημάτων’, του ‘ηλεκτρονικού αποκλεισμού πόλεων ιδιαίτερης στρατηγικής και τακτικής σημασίας’, του ‘ηλεκτρονικού αποκλεισμού εργοστασίων παραγωγής ενέργειας’, της ‘ηλεκτρονικής επιτήρησης σε ξηρά,  από μη επανδρωμένο’, της ‘ηλεκτρονικής επιτήρησης στη  θάλασσα και κάτω από αυτή από μη επανδρωμένο αυτοκινούμενο ή μη φορέα’ δηλαδή αντίστοιχο οπλικό σύστημα επιτήρησης με τα ιπτάμενα UAV στη θάλασσα και συναφών εν γένει στόχων.

 

εικόνα 8

 

Οι επιχειρήσεις παραπλάνησης στη θάλασσα αποκτούν νέα διάσταση καθότι δεν θα δύναται ο εχθρός να ξεχωρίζει ένα αυτόματο μεταφοράς τορπιλών από ένα πραγματικό υποβρύχιο και αναγκαστικά θα το θεωρεί ως τη μεγαλύτερη απειλή, δηλαδή ως υποβρύχιο, με αποτέλεσμα να έχει σύγχυση της τρέχουσας τακτικής αλλά και στρατηγικής κατάστασης και να μη μπορεί να σχεδιάσει σωστά τις επιχειρήσεις του. Ωσαύτως ιδιαίτερη αξία μπορούν να προσλάβουν οι αντίστοιχες τακτικές επιχειρήσεις επιτήρησης θαλασσίων, υποθαλασσίων, χερσαίων αλλά και εναέριων περιοχών σε ευρεία κλίμακα,  αλλά και αντίστοιχες στρατηγικές (μεγάλου εύρους σχεδίασης επιχειρήσεις) επιχειρήσεις στην περίπτωση χρήσης συστήματος δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος σε αέρα, ξηρά και θάλασσα.  Η τακτική ευελιξία σε επιχειρήσεις ναρκοπολέμου μεταπίπτει σε στρατηγικό πλεονέκτημα με τα πλήρως ηλεκτρονικά ναρκοπέδια με χρήση αισθητήρων, ανάδρομη επικοινωνία και δυνατότητα απόμακρης ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης, δυνατότητα επιτήρησης και παροχής πληροφοριών για κινήσεις εχθρικών μέσων και χρήση συστημάτων αναγνώρισης φιλίων τμημάτων. Ο αντίπαλος δεν θα μπορεί πλέον να επιδίδεται σε επιχειρήσεις καταδίωξης με μέσα και δυνάμεις που σήμερα σχεδίαζε. Οι νέες δυνατότητες απενεργοποίησης των ηλεκτρονικών ναρκών σε διέλευση φιλίων τμημάτων και ενεργοποίησή τους αμέσως μόλις αυτά διέλθουν δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στον καταδιώκοντα. Με την υλοποίηση των παρακάτω μηχανών  θα υιοθετηθούν νέοι σχεδιασμοί και τακτικές στο πεδίο της μάχης και το θέατρο επιχειρήσεων που δύσκολα θα αντιμετωπίζονται από τα εχθρικά επιτελεία και μονάδες.  

Η απαγόρευση διέλευσης αρμάτων – οχημάτων, οι χώροι καταστροφής αρμάτων και συναφείς σχεδιασμοί μπορούν πλέον να υλοποιηθούν ικανοποιητικά με τη χρήση των αυτομάτων.  Η προσέγγιση και  διέλευση  εχθρικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων, UAV’ς και λοιπών ιπτάμενων μέσων από ευρύτατες γεωγραφικές περιοχές και σε μεγάλα ύψη που ξεπερνούν τα 50.000 μέτρα θα είναι πλέον προβληματική λόγω μεγάλης επικινδυνότητας εξουδετέρωσης με τη χρήση αυτομάτων που φέρουν σύστημα δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος από την ξηρά.

 

εικόνα 9

 

Εάν κάποιος ήθελε να δώσει μία περιληπτική επιστημονική αποτύπωση στην εφεύρεση αυτή θα την χαρακτήριζε ως εξής : μη επανδρωμένοι,

αυτοκατευθυνόμενοι ή όχι επί στόχου, φορείς) μεταφοράς όπλου ΕΜΡ ή εκρηκτικών υλών ή  τορπιλών ή άλλων οπλικών συστημάτων

με δυνατότητες υποβρύχιας πλεύσης.Πρόκειται περί μη επανδρωμένων, αυτοκατευθυνόμενων επί στόχου, διάφορων διαστάσεων και κατασκευαστικών δομών υλικών πολυμορφικών φορέων με δυνατότητα ενθυλάκωσης και μεταφοράς μεταβλητών ποσοτήτων εκρηκτικών υλών που μπορούν να ξεπεράσουν τα 300 κιλά εκρηκτικής ύλης ή συστήματος δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος του οποίου η τεχνογνωσία κατέχεται αλλά δεν περιγράφεται για ευνόητους λόγους (τους οποίους πάντως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν φαίνεται να κατανοεί) ή τορπιλών ή άλλων οπλικών συστημάτων, καλουμένων ‘αυτόματα’ τα οποία χρησιμοποιώντας προηγμένη μικροηλεκτρονική τεχνολογία ανιχνεύουν, και ταυτοποιούν προκαθορισμένους στόχους κινούμενα αφ’εαυτών ή με απόμακρη πλοήγηση προς αυτούς, ενεργοποιώντας αυτόματα το εκρηκτικό ή σύστημα δημιουργίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών μεγάλης ισχύος ή τορπίλες ή τυχόν άλλα οπλικά συστήματα που φέρουν στο εσωτερικό τους, όταν υπάρξουν κατάλληλες προκαθορισμένες συνθήκες που μεταφράζονται σε αντίστοιχες αναλογικές τιμές από τους ηλεκτρονικούς αισθητήρες στο κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα επεξεργασίας.

 Στην περίπτωση χρήσης τους στη θάλασσα υποστηρίζονται από ανάλογα συστήματα μεταφοράς και υποστήριξής τους με τη χρήση των οποίων γίνονται πλέον αποτελεσματικά και πλέον αξιοποιήσιμα επιχειρησιακά. Ανάλογα συστήματα είναι

σχεδιασμένα για ανάπτυξη στο έδαφος ή είναι κατάλληλα για να απορρίπτονται από τον αέρα. 

Τι είναι  ο  Ηλεκτρομαγνητικός  Παλμός (EMP - ELECTRO MAGNETIC PULSE) ;

    Ως ηλεκτρομαγνητικός παλμός χαρακτηρίζεται ο ηλεκτρομαγνητικός κυματισμός  εντάσεως που κυμαίνεται από 50.000 Vοlt/m έως 100.000 Volt/m.  Δυνατόν να παραχθεί από έκρηξη πυρηνικής κεφαλής, εκρηγνυόμενης  σε ύψος από 80 έως 800 χιλιόμετρα άνωθεν της γήινης επιφανείας. Εκτιμήσεις και πειράματα έχουν καταδείξει ότι σε χρόνο 20 δισεκατομμυριοστών του δευτερολέπτου  αχρηστεύονται ηλεκτρικά δίκτυα, τρισδιάστατοι ανιχνευτές(Radar) αμύνης, ηλεκτρονικά όργανα, τηλεπικοινωνίες, αεροσκάφη, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρικά κυκλώματα αυτοκινήτων και πλοίων καθώς και όλα τα οικιακά ηλεκτρικά σκεύη.

 

 

εικόνα 10

 

 

 

Αχρηστεύεται γενικώς ότι λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, καθότι προκαλείται τήξη στο χαλκό των καλωδιώσεων ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών δικτύων και συσκευών.  Τα ηλεκτρονικά κυκλώματα καταστρέφονται λόγω  της απορρόφησης ενέργειας που εκλύεται από την έκρηξη. Έχει παρατηρηθεί ότι καλώδιο μήκους 100 μέτρων εκτιθέμενο εις EMP απορροφά ενέργεια ικανή να ανάψει στιγμιαία 1500 λαμπτήρες των 100W.Χαρακτηριστική είναι η εμπειρία EMP την οποία εβίωσαν  οι H.Π.A. στην Xαβάη τον Iούλιο του 1962.  Τότε πύραυλος με πυρηνική γόμωση εκτοξευθείς  από σιλό ευρισκόμενο κάπου στον Eιρηνικό  Ωκεανό (1300 χλμ NΔ της Xαβάης) αφού εξερράγη εις ύψος 400.000 μ από την γήινη επιφάνεια, προκάλεσε το φαινόμενο EMP το οποίο έγινε αισθητό στη μείζονα  περιοχή της Xαβάης.   Παρατηρήθηκε τότε το φαινόμενο όλοι οι ηλεκτρικοί λαμπτήρες στην OAHU και HONOLOULOU να ανάψουν ταυτόχρονα και αμέσως να καταστραφούν. Επί πλέον αναφέρθηκαν σοβαρές ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο των παραπάνω περιοχών.Υπάρχουν πληροφορίες ότι έκτοτε διαστημικές πυρηνικές δοκιμές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο δια την μελέτη του φαινομένου EMP ως  οπλικού συστήματος.    Εκτιμάται ότι μία πυρηνική κεφαλή που θα εκραγεί πάνω από την Πολιτεία της Nebraska εις ύψος 400.000 μ, θα προκαλέσει φαινόμενο EMP στις H.Π.A. κατά το οποίο τα δεδομένα εις τις μνήμες RAM και ROM των ηλεκτρονικών υπολογιστών θα διαγραφούν, τα συμπαγή ολοκληρωμένα κυκλώματα θα λιώσουν, ενώ κάθε άνθρωπος που θα έλθει σε επαφή με ηλεκτρονική ή ηλεκτρική συσκευή μπορεί και να χάσει τη ζωή του εξ αιτίας ηλεκτροπληξίας στατικής υπερφορτίσεως.Αν και αόρατος ο παλμός μπορούμε να τον φαντασθούμε με τα μάτια της ψυχής μας σαν ένα χρυσόμαλλο δέρας που σκεπάζει τον ορίζοντα σε όση έκταση βλέπουν τα μάτια μας…  Η ιστορία της Αργούς που πετούσε πάνω από τα όρη του Άτλαντα και  σταματούσε πάνω από τα βράχια επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο.  Η νέα Ιωλκός θα ξαναζωντανέψει… Μια εκτεταμένη εικόνα του φαινομένου έχει (σκοπίμως πιστεύουμε) δοθεί στην κινηματογραφική ταινία ‘’Η επόμενη μέρα΄΄.  Εκεί έχει αποτυπωθεί έντεχνα ΜΟΝΟΝ η παύση λειτουργίας των κινητήρων των οχημάτων σαν αποτέλεσμα πυρηνικής έκρηξης που συμβαίνει σε μεγαλούπολη των ΗΠΑ.   

Στοιχεία για το ΕΜP υπάρχουν και σε άρθρο του WILLIAM CAREY, μέλους του AMERICAN ASSOCIATION FOR THE ADVANCEMENT OF SCIENCE, στο περιοδικό "SCIENCE 83",  Eκδόσεις WILLIAM CAREY.

 

    Παραλογισμός ή σκοταδισμός ;

 

Τα παραπάνω αποτελούν – και το πιθανότερο είναι ότι θα μείνουν – σαν ιστορία επιστημονικής φαντασίας για τους περισσότερος από εμάς.  Θα ήθελα όμως να μεταφερθούμε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα τότε που το θρυλικό πλέον καταδρομικό ‘ΑΒΕΡΩΦ’ με το άκουσμα του ονόματός του και μόνο σκορπούσε στους εχθρούς του τον τρόμο.  Ακόμη και τώρα που γράφω, κάποιοι νευρώνες μου αντιδρούν στη σκέψη του ονόματός του .. Ρίγος με διαπερνά… Πόσοι αλήθεια γνωρίζουν ότι κάποιος μεγάλος πολιτικός - για την καταγωγή του οποίου έχουν εκφρασθεί περίεργα σχόλια (‘Οι προδότες του Ελληνισμού’, Μ. Δουράκη)-  ήθελε το καταδρομικό αυτό με τον Ελληνικό στόλο να μένει αγκυροβολημένο στο λιμένα των Ωρεών στη Β.Εύβοια κατά τη διεξαγωγή των Βαλκανικών πολέμων ;  Πόσοι εξ ημών γνωρίζουν ότι οι μετέπειτα ένδοξες σελίδες που γράφηκαν για το αναπάντεχο και απρόβλεπτο στρατιωτικό γεγονός, του ότι δηλαδή ένα πλοίο κυνηγά ένα ολόκληρο αυτοκρατορικό στόλο που έχει στις τάξεις του ισχυρότερα πλοία από αυτό, οφείλεται στην ‘ανυπακοή’ και τον ‘Ελληνισμό’ του ναυάρχου Κουντουριώτη;  Αλήθεια  έχει αναλογισθεί κανείς μας ότι δεν υπάρχει κάποιο παρεμφερές γεγονός στην παγκόσμια ιστορία ;  

 

Δεν γνωρίζω αν το παραπάνω σενάριο είναι δύσκολο να επαληθευτεί, αν όμως λειτουργήσουν τέτοιες καταστάσεις και απειλές για τον Ελλαδικό χώρο υπάρχουν οι λύσεις που προαναφέρθηκαν. Και αν το σενάριο σας φαίνεται απραγματοποίητο και φανταστικό, όλα τα υπόλοιπα που εκτέθηκαν και αφορούσαν στην αντιμετώπιση των απειλών σε αέρα, ξηρά θάλασσα και κάτω από αυτή, μόνο φανταστικά δεν είναι.

Σε προηγούμενο τεύχος μας είχαμε αναφερθεί σε Ελληνικά όπλα και εφευρέσεις που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα και κατέληξαν σε  εταιρείες του  εξωτερικού γιατί δεν βρήκαν καμία απολύτως αποδοχή.   Είχαμε υποσχεθεί ότι θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία και μέρος αυτής της υπόσχεσης εκπληρώνουμε με την αναφορά αυτή, πιστοί σε ότι υποσχόμαστε στο αναγνωστικό μας κοινό και κόντρα στην εθνική αναλγησία, αδιαφορία και τον επικίνδυνο δημοσιουπαλληλισμό κάποιων…

Ονομάζομαι Κων. Στρωματιάς και αναφέρθηκα, όσο πιο απλά μπορούσα, σε ένα υπερόπλο ικανό να ταράξει το στρατιωτικό status της νέας χιλιετίας στο Αιγαίο. Η εφεύρεση έγινε στην Ελλάδα, από εμένα και είναι νόμιμα κατοχυρωμένη στο αρμόδιο όργανο τεχνολογικής και βιομηχανικής πιστοποίησης της χώρας, τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ, αρ. 2006100001).  Μία πρώτη σημαντική αναφορά έγινε στο STRANGE , τεύχος νο 88 (Μάιος 2006).

Για την τύχη της ανακοίνωσης της εφεύρεσης αυτής στο Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς το παρόν δεν θα αναφερθούμε.

Οι μη επανδρωμένες συσκευές που περιγράφηκαν παραπάνω, σε τελική ανάλυση θα μπορούσαν να λειτουργήσουν κάλλιστα και σαν συστήματα εφελκυσμού μαζικών δυνάμεων του εχθρού σε χώρους στην ξηρά , τον αέρα , τη θάλασσα, κάτω από τη θάλασσα και το διάστημα, με σκοπό την καταστροφή τους. Τακτικές πανάρχαιες που ο Μέγας Αλέξανδρος χρησιμοποίησε απόλυτα επιτυχώς, κατά κόρον στο παρελθόν. Αλλά και που αλλού δεν χρησιμοποιήθηκε ο εφελκυσμός του αντιπάλου σε δυσμενή για αυτόν τόπο (μάχη της Σαλαμίνας, μάχη του Μαραθώνα κλπ) και χρόνο ;   Βέβαια αυτές οι τακτικές κινήσεις και προηγμένες τεχνολογίες για να εφαρμοσθούν απαιτούν Έλληνες με προηγμένη σκέψη, γνώση της πραγματικής ιστορίας των Ελλήνων, του τεράστιου φορτίου ευθύνης που κουβαλούν,  γνώσης ασύμβατων μεθόδων διεξαγωγής ψυχολογικών επιχειρήσεων, και πολλά άλλα στα οποία καλλίτερα θα ήταν να μη αναφερθούμε... Προ παντός όμως απαιτούν ανιδιοτέλεια, τόλμη και καθαρή σκέψη απαλλαγμένη από κάθε  λογής σημερινό σκοτεινό πειρασμό.  Βλέπεται τα όπλα και οι τακτικές αυτές δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στα παντός λογής ’συμμαχικά’ στρατιωτικά τεχνικά εγχειρίδια που πλασάρονται απλόχερα, όπως και τα αντίστοιχα προσπέκτους των εταιρειών πώλησης στρατιωτικού υλικού.  Ίσως για αυτό το λόγο αρνούμεθα στον τόπο μου να κατανοήσουμε την εφευρετικότητα και νοημοσύνη του ίδιου μας του νου. Άλλοι ψάχνουν το DNA των Ελλήνων και τα ευαίσθητα χαρακτηριστικά του (αλήθεια τι γίνεται με τη σχετική έρευνα κάποιου καλού φίλου στον Δημόκριτο επί του θέματος ; Βρήκαν γιατί συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του γονότυπου των άλλων ανθρώπων δεν υπάρχει στο γονότυπο των Ελλήνων ; ) και άλλοι ψάχνουν στην Ελληνική διάλεκτο (Μουσαίος , Ίβυκος κλπ). Εκεί τίποτα δεν υπάρχει για να βρουν. ΄Αλλωστε αναφέρθηκε από το Μέγα Αυτογνώστη του έσω πνεύματός του,  Σωκράτη (τα ΕΣΩ  ΚΡΑΤΩ) προ αιώνων. ‘Εν ΟΙΔΑ ότι ουδέν οίδα’ είχε τότε πει. Δεν είπε ‘έν έγνωσα ότι ουδέν έγνωσα’. Η παραπέρα ανάλυση θα οδηγούσε κάποιους από τους επίγειους ανθρωποσκώληκες σε θύρες που δεν πρέπει να διαβούν και ως εκ τούτου εδώ περατώνεται αυτή η ανάλυση. Οι έχοντες γνώση και επίγνωση θα αντι-ληφθούν τα δέοντα. Δια τους έτερους υπάρχει η ανάμνηση της πτώσης του ανθρώπου από τον πνευματικό κόσμο στην ύλη, η νέα εποχή της παράβασης της βρ-ώσης του ιερού ξύλου (Hollywood) και τα παραμύθια που μας σερβίρουν. Αυτοί φοβούνται και αναμένουν τους άνδρες του δία και τους μετεωρίτες που τους απειλούν.  Λες και ο Θεός θα έφτιαχνε το τελειότερο δημιούργημά του για να το αφανίσει κτυπώντας το με μια πέτρα … (Προσωπικά δε με εντυπωσίασε το ότι ακόμη και αυτό έχει προβληθεί από τους αθεόφοβους εργάτες του  ‘ιερού ξύλου’ στην ταινία ‘οι άνδρες με τα μαύρα’ ).

 Ένας φίλος έφυγε πριν δύο μήνες για τις εγκαταστάσεις της ΝASA.  Φέρεται ως ο εφευρέτης της ‘ηλεκτρονικής θεωρίας του χάους’.  Στην Ελλάδα φτωχοζούσε κάνοντας περιοδικά και περιστασιακά μαθήματα σε μικροιδρύματα για να επιβιώσει… Ο γνωστός ‘πνευματικός’ νταβατζής του περίμενε την κατάλληλη ώρα για να τον ‘προσεγγίσει’. Όταν έφθασε το πλήρωμα του χρόνου  φρόντισε να του προσφέρει ένα παχυλό συμβόλαιο της τάξης των 1.500.000 δολαρίων για να μεταφέρει την τεχνολογία του στη χώρα των νεοατλάντων. ‘Κύριε’ καθηγητά μου από τα παλιά, ξέρω καλά το έργο και το ρόλο σου στον

 

 

εικόνα 12

 

τόπο αυτό και τις υπηρεσίες που προσφέρεις στην ΄πόρνη Βαβυλώνα’,  όπως άλλωστε και κάποιοι άλλοι Έλληνες... Μη ξύνεις πολλές πληγές, γιατί από κάποια θα αιμορραγήσεις.  Προ οκταετίας είχα ένα φίλο, στρατιώτη τότε, Μακεδόνα την καταγωγή.  Μεγάλος νους, αστραφτερός και οξύς ταυτόχρονα.  Ένα απόγευμα του Ιουλίου του 1998 με κάλεσε στο εργαστήριο που εργαζόταν, σε κάποιο γνωστό ΑΕΙ κάπου στη Θεσσαλονίκη. Εκεί είδα με τα μάτια μου το πρώτο κανόνι ήχου. Ικανό να γκρεμίσει τοίχους και να διατρήσει χάλυβα. Κοίταζα εκστασιασμένος για πολλά λεπτά το μακρύ εκείνο περίεργο κατασκεύασμα ..  Κάποια στιγμή μετά έμαθα ότι έφυγε για τον ειδικό λόχο κάπου στη Γαλλία για να εργασθεί πάνω σε ανάπτυξη σχετικών όπλων.. Πριν λίγο καιρό σε κάποια Ελληνική στρατιωτική επιθεώρηση κυκλοφόρησε άρμα μάχης που έφερε κανόνι ήχο σαν κύριο όπλο του στον πύργο του..  Κάπως έτσι γίνεται η μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ελλάδα σε τρίτους.  Η Ελλάδα λειτουργεί εδώ και χρόνια σαν ένα ‘θερμοκήπιο’ τεχνολογικών νοών  από τους οποίους προκύπτει γνώση απαραίτητη για την υπεροπλία άλλων.. ίσως και να είναι αυτός ο λόγος που δεν μας έχουν ακόμη εξαλείψει από τον πλανήτη.  Ίσως να έχει σχέση και με τις ‘πολιτικές’ των εκάστοτε Ελληνικών κυβερνήσεων στο θέμα ‘παιδεία’.  Τη σταθερή πορεία προς το αλλοπρόσαλλο , το παρά-λογο , το ακατανόητο, το αδιέξοδο.  Σκεφθείτε ... Προβληματισθείτε … Συγκρίνετε … Επειδή στην Ελλάδα που γέννησε τόσα φωτεινά πνεύματα, και κάποιοι προσπαθούν να μας δια-σκεδάσουν και γαλουχήσουν με τα ‘θέατρα σκιών’ και τον συμπαθή κατά τα άλλα χαρακτήρα του καραγκιόζη, μάλλον τίποτα από όλα όσα ανα-γνώσατε δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.  Ας περάσει λοιπόν κάποιο πνευματικό μήνυμα, απλά και μόνο σαν δια-πίστωση για μια ακόμη φορά της αιτίας διαφοροποίησης του ΈΛ-ληνα – πνεύμα από τον ΚΑΙΝ – ύλη, την μη κατανοητή για την συντριπτική πλειονότητα του πλανήτη ειδοποιό διαφορά.. Αν αναστρέψουν τα ιδεογράμματα της ΚΑΙΝ ίσως δουν τον τρόπο… Αλλά το να μάθει να ΝΙΚΑ κανείς ίσως τον οδηγήσει να αντιμετωπίσει τον ίδιο του τον εαυτό… Και δεν αναφέρομαι βέβαια στο υλικό – υπαρκτό τμήμα του εαυτού του. Το να μάθει κανείς να περπατά με το κεφάλι ίσως για κάποιους να είναι απλό και πραγματοποιήσιμο. Η αντιστροφή της πνευματικής τους ροπής όμως είναι απίστευτα δύσκολη, όχι όμως αδύνατη. Όλοι οι άνθρωποι κρύβουμε τον ΑΒ-ΕΛ (Νού ή Αδάμ ή Κάδμο ή άρρεν ή άρσεν ή άνδρα) και τον ΚΑ-ΙΝ (ψυχή ή Εύα ή θήλυ ή γυνή) μέσα μας. Το θέμα είναι πως θα καθαρίσουμε αυτά τα δύο πνευματικά αντίρροπα στοιχεία (γιν και γιάν κατά τους ‘ανατολικούς’) απομονώνοντας το ΕΛ από το ΑΒΕΛ και το ΙΝ από το ΚΑΙΝ και να επανενώσουμε το ΕΛΙΝ, εκδιώκοντας το ΚΑΑΒ.  Μη μας ξενίζει η γραφή του ΕΛΙΝ και όχι ΕΛΛΗΝ διότι η αναφορά αφορά το φυσικό – υλικό (κραδασμικό) πρώτο, εμφαίνον, επίπεδο της Ελληνικής συμπαντικής νοηματικής ιδεογραματικής και όχι το δεύτερο (ιδεογραμματικό – νοηματικό) επίπεδο.  Τέτοιες προσεγγίσεις - δευτέρου επιπέδου - η ανθρωπότητα δεν είναι ακόμη έτοιμη να αποδεχθεί. Πόσο μάλλον να αποδεχθεί τα υπόλοιπα 5 επίπεδά της (οι ‘7 γλώσσες του Κυρίου’… ).  Όσον αφορά το άλλο στοιχείο, το οποίο αφορά την ύλη, το ΚΑΑΒ(α) δεν γνωρίζω αν αποτελεί σύν-πτωση το ότι η ονομασία κραδασμικά φαίνεται να ταιριάζει με το όνομα του γνωστού μαύρου λίθου τον οποίο οι μουσουλμάνοι στην Μέκκα λατρεύουν ως θεόσταλτο.  

Όλοι αυτοί που πολεμούν αυτόν τον Ιερό τόπο καλό θα ήταν να διαβάσουν τα έργα και το βίο του Έλληνα ήρωα Λόρδου Βύρωνα, να προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το ακατανόητο και μοναδικό  για τα παγκόσμια χρονικά, ρεύμα του ενεργού φιλελληνισμού και την αφύπνιση - έγερση του Έλληνα – πνεύμα στα 1821  και ίσως κατα-λάβουν.

 Πώς να λάβεις όμως όταν δεν ζητάς ; Πώς να περάσει η συν-παντική γνώση όταν κρατάς τις θύρες κλειστές ; Σαν καλός, μη κρυψίνους, μέσος Έλληνας θα έλεγα απλά ότι η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ είναι ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ.  Και αυτό το τελευταίο αν ενεργοποιηθεί είναι ένα υπερόπλο που όμοιό του ο θεός δεν έχει δημιουργήσει στο σύν-παν.  Κλείνοντας αυτές τις γραμμές εύχομαι στον καθένα μας να προσπαθήσει να σπάσει (ΕΛΛΗΝΙΚΟ :  κλάω – κλώ , ο θραύων αποκαλείται και ΚΛΕΑΣ - ΚΛΗΣ) τον πνευματικό δεσμό ΑΒΕΛ – ΚΑΙΝ και να σηκώσει (ΕΛΛΗΝΙΚΟ : άρω , αόριστος ΗΡΑ ) στο ΕΛ το ΙΝ , όπως όχι και τόσο ‘μυθικός’ ήρωας ΗΡΑ -ΚΛΗΣ φαίνεται να έκανε πολλές χιλιετίες πριν από μας τους έξυπνους και σοφούς… Άλλωστε αυτός που πρώτος έχει μιλήσει λεπτομερώς και διεξοδικά για την πνευματική επανένωση του ανθρώπου ήταν ένας ΈΛΛΗΝΑΣ, ένας Αθηναίος πρόγονός μας, ο Διονύσιος ο Αρειοπαγίτης.

Ας ενεργοποιήσουμε επί τέλους το συν-θετικό πνεύμα με το οποίο ο Έλλην μεγαλούργησε και φιλοσόφησε βαθιά και ας ξεχάσουμε την δήθεν Καρτεσιανή αφαιρετική λογική που στην ουσία προωθείται έντεχνα από κάποια σκοτεινά ιερατεία (‘Μυστικές εταιρείες’,  εκδόσεις Αρχέτυπο).